Будуємо стовпчастий фундамент для вашої лазні

10 жовтня, 10:54

Стовпчастий фундамент для лазні є конструкцією, що складається із спеціальних стовпів-опор, які надійно монтуються в грунт на відстані одного-трьох метрів один від одного і в місцях перетину майбутніх стін.

Будуємо стовпчастий фундамент для вашої лазні

За способом облаштування подібна конструкція може бути або збірної, або монолітною. Збірна стовпчикову основа споруджується з природного каменю, цегли або ЖБ блоків і проста в установці, однак шви можуть дати слабину. Будівництво монолітного фундаменту має на увазі заливку бетонного розчину таким чином, щоб не залишалося швів, завдяки чому можна досягти найвищої міцності конструкції.

Рівень закладення стовпчастого фундаменту під лазню повинен бути розрахований з урахуванням всіх важливих факторів – потрібно взяти до уваги глибину промерзання землі і залягання підземних вод, а також тип самого грунту. Виходячи з наявної інформації, несуча конструкція може бути двох видів:

  • мелкозаглубленний фундамент. Передбачає встановлення опор на глибину 40-70 см і йде в хід на ділянках, що відрізняються скелястій або рухомою землею;
  • заглиблений фундамент. Стовпи встановлюються в землю на глибину, приблизно на півметра-метр перевищує рівень промерзання.

Дана технологія особливо улюблена російськими дачниками, адже більш простого і дешевого підходу для приватної забудови знайти важко. Пристрій стовпчастого фундаменту відбувається за допомогою опалубної конструкції, роль якої виконують всі ті ж труби, зроблені з металу або азбесту.

Для кожної опори виривається поглиблення, в яке вставляється труба, в яку на третину її висоти необхідно залити бетонний розчин, створивши таким чином своєрідну «подушку». Потім бетонна суміш доливають до тих пір, поки не буде досягнута найвища точка поглиблення. Після цього потрібно засипати отримані тумби землею – на цьому відмінності зведення фундаменту з труб від інших закінчені.

Cхожі статті
Будівлі
Утеплення стін в дерев’яному будинку
10 жовтня, 11:10
Утеплення стін в дерев’яному будинку
Примусова вентиляція в каркасному будинку
10 жовтня, 11:07
Примусова вентиляція в каркасному будинку
Види шпаклівок для стін: вибираємо матеріали для фінішної обробки
10 жовтня, 11:04
Види шпаклівок для стін: вибираємо матеріали для фінішної обробки
Класифікація видів пластикових вікон
10 жовтня, 11:02
Класифікація видів пластикових вікон
ПОДАРУНОК

Дізнайся ПЕРШИМ про ЗНИЖКИ, АКЦІЇ, НОВИНИ!!!